• L’api-rave fa que aquesta crema sigui hipocalòrica i diürètica. És molt adequada per aquelles persones que volen controlar el seu pes. La crema la combinem amb all negre el qual és considerat un antibiòtic natural, deu vegades més poderós que l’all convencional, que enforteix el sistema immunitari i ens ajuda a prevenir malalties cardiovasculars. Però això no és tot perquè aquesta crema, a més, està elaborada amb nap daikon, un aliment molt utilitzat en la cuina japonesa, ric en vitamina C i amb clares propietats antiaging. Gràcies a tos aquests ingredients la converteixen en una crema amb un alt poder antioxidant.
  • La combinació dels aliments que confereixen aquesta crema, la converteixen en una recepta ideal per reforçar el sistema immunològic. La carbassa conté vitamina A, que té un paper clau en la regulació de les nostres defenses. La crema la combinem amb Xiitake, un tipus de bolet molt utilitzat en la medicina tradicional japonesa per les seves propietats antioxidants i reforçants del sistema immune, i es herbes provençals li donen el toc aromàtic a la vegada que destaquen per ser antioxidants, digestives i antiinflamatòries.
  • El carbassó, a part de que és ric en potassi i per tant molt diürètic, es considera una hortalissa de molt fàcil digestió. Això el converteix en un dels pocs aliments aptes per quan hi ha problemes estomacals i/o digestius. La crema la combinem amb comí i pebre negre, dos espècies amb propietats clarament digestives. La llavor de comí ja era utilitzada pels grecs com a espècie carminativa després dels seus grans banquets. El comí també se li atorguen propietats hipoglucemiants (millora els nivells de sucre en sang) i ens ajuda a combatre estats d’anèmia ja que és molt ric en ferro.
  • La carxofa es caracteritza per ser hepatoprotectora, és a dir, que ajuda al bon funcionament del fetge, gràcies a una substància anomenada Cinarina que a la vegada recolza la funció biliar i, per tant, la digestió dels greixos.  Com a conseqüència, disminueix els nivells de colesterol i a més, és una hortalissa molt rica en fibra dietètica que ens ajuda a combatre el restrenyiment. A més, gràcies al seu alt contingut en aigua i potassi esdevé ideal per incorporar-la en les dietes d’aprimament. La crema la combinem amb llavors de xia, que són riques en àcids grassos omega 3, caracteritzats per ser antiinflamatoris i per tenir un alt poder saciant. Actualment, la xia pertany al grup dels considerats superaliments per la seva densitat nutricional i poder terapèutic.
  • La pastanaga és un aliment molt ric en beta carotè (vitamina A) que ajuda a mantenir un bon estat de la pell i mucoses ja que té un paper clau en la diferenciació cel·lular epitelial. També és coneguda pel seu important paper en el sistema immunològic, intervé en la formació d’anticossos i és un gran antioxidant. La crema la combinem amb gingebre, un aliment molt poderós perquè té infinites propietats medicinals entre les quals podem destacar el seu efecte carminatiu (ajuda ala digestió), el seu poder antiinflamatori i antioxidant i l’afavoriment de la circulació. També conté mandarina que és una font de vitamina C.
  • El porro és un tipus de vegetal molt saborós que es caracteritza pel seu sabor, lleugerament dolç i perquè aporta varis beneficis a l’organisme. Són una de les millors fonts de fibra dietètica, que ajuden a saciar el cos. També són rics en vitamina B9 i àcid fòlic, que ajuda al cos a generar noves cèl·lules i manté la sang sana per oxigenar l’organisme. És una font de calci, de potassi i de Vitamina C. La crema la combinem amb miso, i això fa que sigui excel·lent per reforçar les defenses. El miso és un ingredient d’origen asiàtic que actua com a probiòtic. Això significa que estimula el sistema immunitari ja que ens ajuda a regenerar la flora intestinal i ens fa de barrera protectora contra microorganismes patògens. És una crema ideal per millorar la nostra flora bacteriana.
  • L’albergínia destaca per afavorir la circulació, per disminuir els nivells de colesterol i per les seves propietats antioxidants degut als alts nivells en flavonoides que presenta. El paté el combinem cacauet, que és considerat un fruit sec però botànicament es troba dins del grup de les lleguminoses, doncs és molt ric en proteïnes, que a més, són d’alt valor biològic. Per tant, és ideal per aquelles persones que segueixen una dieta vegana/vegetariana estricta en la qual a vegades és difícil arribar al requeriment de proteïnes. D’altra banda, el cacauet també és molt ric en àcids grassos, que són poliinsaturats (els que anomenem “greixos bons”), ja que no contribueixen a la formació de colesterol sinó que ajuden a retirar-lo de la circulació. Pel seu contingut energètic és un aliat molt adequat per aquelles persones que realitzen activitat física regular.
  • La carbassa és una font important de beta carotens com la pastanaga. De fet, tots els aliments amb colors ataronjats ens indiquen nivells alts de carotenoides (vitamina A). El paté el combinem amb poma i la cúrcuma, fet que el converteix en un gran protector del nostre sistema digestiu gràcies a la fibra de la poma i a les propietats antiinflamatòries de la cúrcuma.
  • El moniato és un aliment ric en hidrats de carboni d’absorció lenta, la qual cosa significa que ens aporta energia de llarga durada, a més de ser font de vitamina A que com sabem, té nombroses propietats beneficioses pel nostre organisme. El paté el combinem amb alga Kombu que, igual que la majoria d’algues, és rica en molts minerals entre els quals cal destacar el calci, el ferro i el iode. Aquest fet és interessant ja que són nutrients que acostumem a trobar en el regne animal (llet, carns, peixos) i cal consumir quantitats elevades per tal de nodrir-nos, mentre que en el cas de les algues, amb poca quantitat (30gr.) ja cobrim les necessitats nutricionals.
  • El tomàquet és un dels aliments clau en qualsevol recepta de cuina mediterrània. Això no és gens estrany ja que combina perfectament amb quasi tots els aliments i, a més, és molt nutritiu. Es caracteritza sobretot pel seu alt contingut en licopè, una substància que ajuda a combatre l’estrès oxidatiu ja que neutralitza els radicals lliures del nostre organisme i ens protegeix davant de malalties cardiovasculars, envelliment i càncer.

No hi ha extensions per instal·lar o activar. <a href="%1$s" title="Return to the Dashboard">Return to the Dashboard</a>

Go to Top