• La carbassa és una font important de beta carotens com la pastanaga. De fet, tots els aliments amb colors ataronjats ens indiquen nivells alts de carotenoides (vitamina A). El paté el combinem amb poma i la cúrcuma, fet que el converteix en un gran protector del nostre sistema digestiu gràcies a la fibra de la poma i a les propietats antiinflamatòries de la cúrcuma.
  • El tomàquet és un dels aliments clau en qualsevol recepta de cuina mediterrània. Això no és gens estrany ja que combina perfectament amb quasi tots els aliments i, a més, és molt nutritiu. Es caracteritza sobretot pel seu alt contingut en licopè, una substància que ajuda a combatre l’estrès oxidatiu ja que neutralitza els radicals lliures del nostre organisme i ens protegeix davant de malalties cardiovasculars, envelliment i càncer.
  • L’albergínia destaca per afavorir la circulació, per disminuir els nivells de colesterol i per les seves propietats antioxidants degut als alts nivells en flavonoides que presenta. El paté el combinem cacauet, que és considerat un fruit sec però botànicament es troba dins del grup de les lleguminoses, doncs és molt ric en proteïnes, que a més, són d’alt valor biològic. Per tant, és ideal per aquelles persones que segueixen una dieta vegana/vegetariana estricta en la qual a vegades és difícil arribar al requeriment de proteïnes. D’altra banda, el cacauet també és molt ric en àcids grassos, que són poliinsaturats (els que anomenem “greixos bons”), ja que no contribueixen a la formació de colesterol sinó que ajuden a retirar-lo de la circulació. Pel seu contingut energètic és un aliat molt adequat per aquelles persones que realitzen activitat física regular.
  • El moniato és un aliment ric en hidrats de carboni d’absorció lenta, la qual cosa significa que ens aporta energia de llarga durada, a més de ser font de vitamina A que com sabem, té nombroses propietats beneficioses pel nostre organisme. El paté el combinem amb alga Kombu que, igual que la majoria d’algues, és rica en molts minerals entre els quals cal destacar el calci, el ferro i el iode. Aquest fet és interessant ja que són nutrients que acostumem a trobar en el regne animal (llet, carns, peixos) i cal consumir quantitats elevades per tal de nodrir-nos, mentre que en el cas de les algues, amb poca quantitat (30gr.) ja cobrim les necessitats nutricionals.

No hi ha extensions per instal·lar o activar. <a href="%1$s" title="Return to the Dashboard">Return to the Dashboard</a>

Go to Top