Aplicacions del producte:
Es pot utilitzar per fer una vinagreta per amanides o com a salsa de carn a la brasa.
També es pot utilizar per menjar amb un plat de pasta fresca o seca o afeigir a un estofat de verdures o carn.
Es pot untar sobre unes torradetes i acompanyar amb anxoves, formatge de cabra o fresc, botifarra negra,…, i així fer una barqueta (montadito).
Paté de tomàquet sec (antioxidant)
Característiques organolèptiques:
Textura untable, de color vermell pujat i amb gust intèns.
Propietats i beneficis:
El tomàquet és un dels aliments clau en qualsevol recepta de cuina mediterrània. Això no és gens estrany ja que combina perfectament amb quasi tots els aliments i, a més, és molt nutritiu. Es caracteritza sobretot per el seu alt contingut en licopè, una substància que ajuda a combatre l’estrès oxidatiu ja que neutralitza els radicals lliures del nostre organisme i ens protegeix davant malalties cardiovasculars, envelliment i càncer (sobretot càncer de pròstata i pulmó). Com a fet curiós, esmentar que la cocció del tomàquet augmenta la biodisponibilitat del licopè, sobretot si és en presència d’olis, per tant, el típic sofregit de tomàquet amb oli d’oliva és una font excel·lent d’aquest fenomenal compost.
Ingredients:
Tomàquets secs*, aigua , ametlla*, mel**, oli d’oliva verge extra*, all*, pebre vermell dolç* i pebre negre*.
* Ingredients procedents de l’agricultura ecològica
** no apte per a vegans
Al.lèrgens:
Conté ametlla i pot contenir traces d’altres fruits secs de closca, soja, cacauet, mostassa, api, sèsam i crustacis
Valors nutricionals (per 100gr):
Valor energètic
248,45 Kcal / 1043,47 kJ
Greixos
12,25 g
Dels quals saturats
4,60 g
Hidrats de carboni
24,80 g
Dels quals sucres
4,62 g
Proteïnes
9,74 g
Sal
1,60 g
Envàs:
Pot de vidre de 110 gr
Conservació:
Temperatura ambient
Consum preferent:
18 mesos
Observacions:
Apte per vegeterians i celíacs